Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  
Aamu oli pilvinen, jopa hieman tihuttelikin. Metsä oli märkää. Vedimme lähtiessä rinkkojen päälle sadesuojat, mutta emme kuitenkaan itsellemme sadeasuja.

Leiripaikaltamme ei ollut kuin parisen sataa metriä Oksvannskoialle. Maja oli reittimme suunnassa, joten kävelimme sen pihapiiriin. Mökki oli avoin. Kurkistimme sisällekin. Ketään siellä ei silloin majaillut. Vaatimaton ja hieman epäsiistikin. Lienee käytössä enemmänkin talvikeleillä.Hyyskän ohi jatkoimme kohti Suomen rajaa. Seuraavat runsaat pari kilometriä olivat hankalahkoa maastoa - lohkareikkoa, kumpareikkoa, mättäikköä, risukkoa, suota, pusikkoa, kallionyppylöitä, purouomia - siis kaikkea mahdollista, joka vaikeutti kulkemista.

Suunnistaminen oli taas yksinomaan kompassin varassa. Maastotuntomerkkejä ei ollut eikä näkynyt. Hyvin Janne pysyi suunnassa - ja myös kartalla! Ei täällä Norjan puolenkaan "vätsärissä" ollut helppo tietää, minkä lompolon ohi oltiin menossa. Vajaan tunnin ähellyksen jälkeen pysähdyimme pienen järven rantamaan pitämään taukoa. Järvestä lirutteli pikku puro, josta tankkasimme juomapullot.