Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Ravadasköngäs ja Ravadasjoki

Ohitettiin Ravasdaksen autiotupa laiturineen. Kukaan ei jäänyt sinne, joten myöskään vene ei siihen poikennut. Saavuttiin Ravadaskönkään kohdalle. Valkoisena kuohuva koski alkoi pilkottaa puiden lomasta.
Jäin pois Ravadaskönkään laiturilla. Vene jatkoi eteenpäin Kultahaminaan. Ravadasjoki laskee Lemmenjokeen kuohuvana koskena. Lemmenjoen rantapenkereet ovat korkeat ja jyrkät. Vaikka Ravadasjoki onkin uurtanut laskukohtaansa syvän kurun, on jokeen jäänyt vielä melkoinen putous, Ravadasköngäs - yksi Lapin upeimmista.
Kapusin polkua könkään vierestä kuolpunalle. Nousu rantapenkereen päälle on jyrkähkö. Kultahaminassa nousu joelta on vielä paljon pitempi ja korkeuseroltaan suurempi. Niinpä vanhat kultamiehet - jauhosäkkejään raahatessaan - antoivat nousulle nimeksi Hengenahdistuksenmäki.
Hyväkuntoinen polku johdatteli Ravadasjoen vartta kohden kulta-aluetta. Kosken kohina kuului polulle monin paikoin.

Runsaan kolmen kilometrin taivalluksen jälkeen polku ylitti Ravadasjoen ja kääntyi lähes länteen. Polku seuraili nyt Ravadaksen läntisempää haaraa, joka on nimeltään Mattit Ravadas (Eteläinen Ravadas). Ravadasjoen yli pääsi hyvää siltaa myöten eikä tarvinnut ryhtyä kenkiä riisumaan kahlausta varten.