Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Lemmenjokea Ravadaskönkäälle

Jomppaset ovat vuosikymmeniä kuskanneet kulkijoita jokiveneillään Lemmenjoen Kultahaminaan. Jomppasten matkailubisnekset sijaitsevat autotien päätepisteessä Lemmenjoen Sotkajärven rannalla. Sotkajärvi on Lemmenjoen järvimäinen laajentuma. Sotkajärven vastakkaisrannalla on kuuluisan pororuhtinaan Kaapin-Jounin kenttä, joka nykyisin on museoalueena.

Vene kaartoi Kaapin-Jounin kentän editse varsinaiselle jokiosuudelle. Pian vasemman rannan näkymää alkoi hallita Joenkielisen tunturi (534 mpy).

Alkumatkasta joenrannat ovat lehtipuuvaltaisia, osin pensaikkoisia ja vehreitä. Ylempänä rannat kohoavat ylemmiksi ja niillä alkaa näkyä mäntyjä. Paikoin kevättulvat ovat syövyttäneet rantapengertä.Lemmenjoki on kesäaikaan varsin säyseä virta, mutta innostuu paikoitellen nivaksi. Tällöin veneet joutuvat hieman ottamaan vauhtia, varsinkin, kun nivat ovat matalia ja pahimmissa paikoissa potkuri on käännettävä suorastaan ylös vedestä. Silloin tällöin veneen pohja töyssähtää kiven kupeeseen. Kaikkein kuivimpina kausina kyytiläiset saattavat joutua kahlailemaan matalimmissa nivapaikoissa.