Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Sokosti

Laskeuduimme Kärppäpäiltä pieneen kuruun ja ryhdyimme kompuroimaan Hietapään rakkaisen rinteen kautta kohti Sokostin lakea. Sananmukaisesti se oli kompurointia, sillä koko rinne huipulle saakka oli hankalakulkuista rakkaa. Matkaan Kärppäpäältä Sokostin huipulle vierähti parisen tuntia.

Pilvisyys oli lisääntynyt, mutta onneksi sää oli pysynyt koko ajan poutaisena. Jonkin verran tuuli, mutta ainahan huipulla tuulee! Kun lämpöasteita ei tainnut olla täyteen kymmentäkään, niin varsin kalsealta olo Sokostilla tuntui. Näkymät kuitenkin olivat mahtavat.

Sokostin lakea, taustalla Ukselmapään suunnan tuntureita:

Luoteessa näkyi Lupukkapään alueen tuntureita:
Näkymä Luirojärven suuntaan:

Ruotmuttipään aluetta etelälounaassa. Tähän suuntaan tunturialue loppuu ja alkavat suoalueet, joiden takana lounaassa avautuu laaja Lokan allas.
Sokostin massiivia suunnilleen eteläkaakkoon Hietapään suuntaan:
Emme kovin pitkään värjötelleet Sokostin paasien suojassa, vaan lähdimme hipsimään alaspäin. Tulomatkasta viisastuneina kuljimme rinteen alareunaa, jossa rakkaa oli vähemmän. Emme myöskään enää kiivenneet Kärppäpäille, vaan laskeuduimme Hietapään ja Kärppäpäiden välisestä kurusta outamaahan. Lasku oli turhankin jyrkkä. Paikoin oli pidettävä varvuista kiinni ja luisuttava suorastaan pers'mäkeä. Kärppäjärvien luona yhytimme polun, jota lopen uupuneina tallustimme Hammaskuruun.