Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Kirakkavaara

Seuraava päivä alkoi melko mukavassa säässä. Olimme jo aamuvarhaisella täydessä touhussa. Vaikka elimme pahinta räkkäaikaa, sääskistä ei ollut tietoakaan. Otimme suunnan Kirakkavaaralle. Lompolon rannasta pelästytimme mustaviklon kesken sen aamutouhujen.

Kirakkavaaran rinteeseen jätimme rinkat ja jatkoimme huipulle vain kuvauskalustolla varustautuneena. Jo Kirakkavaaran puolirinteestä avautui upea näkymä niin laakson vastareunalla kohoavalle Vuomapäälle (689 mpy) kuin idässä etäämpänä siintäville Siuloivalle ja Vongoivanräystäälle (554 mpy).


Kirakkavaaran huipulta avautuvat eräät Lapin komeimmat näkymät.

Sokostin (718 mpy) pitkänomainen laki kohoaa korkeimmalle Itä-Lapissa, mutta jyhkeän näköinen on myös Hietapää, joka on Sokostin massiivin keilamainen etelähuippu. Vaikutelmaa pehmentävät metsäreunaiset Kärppäpäät. Sokostin massiivi avautuu kenties upeiten juuri Kirakkavaaralta:Kirakkavaaran vieressä kohoaa uljas Vuomapää, joka myös on Itä-Lapin korkeimpia tuntureita:
Eteläsuunnassa avautuu laaja Repoaapa:


Laskeuduimme Kirakkavaaralta tunturikoivikon läpi Vuomapään juurta noudattelevalle polulle.
Kopsuttelimme polkua Hammaskurun autiotuvalle. Siihen emme kuitenkaan aikoneetkaan majoittautua, vaan etsiskelimme leiripaikan Hammasjoen partaalta parisen sataa metriä kämpästä pohjoiseen.