Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Piekanaäytsi

Koarvikoddsille upeasti näkyvä mahtava Piekanaäytsi katkaisee Galgoaivin tunturiselänteen.

Reitti Koarvilta Piekanaäytsille oli selkeä ja helppokulkuinen, tasaista loivasti laskevaa nummea. Määränpää näkyi koko ajan Vuomajoen latvalaakson yli.
Koarvikoddsin ja Galgoaivin välilaaksosta saa alkunsa Peltojärveen laskeva Vuomajoki, jonka tulomatkalla olimme ylittäneet alajuoksulla. Latvapuron kiviä peitti sammalmatto. Nautimme jälleen tunturipuron raikkautta.Piekanaäytsi on varsin laakea ja avara, suorastaan pehmeäpiirteinen. Sen läpi juonnattelee myös Tirron ja Karigasniemen välinen vanha postikeino.
Palailimme leiripaikalle Honkavuomaan kiertäen Vuomajoenmukkan ja Soarvegielaksen (510 mpy) korkeimmat huiput pohjoispuolitse. Ylitimme "leirilaaksomme" länsipuolen tunturiselänteen noin 415 metrin tasolla Karhuojan ja Honkavuoman vedenjakajan kohdilla. Kartalta mitattuna kierrokselle kertyi mittaa noin 32 kilometriä ja kokonainen päivähän siihen meiltä kului.