Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

PÄLTSAN SATULASSA

Pältsan satula on pikkukivipintainen tasainen U-laakso Pältsan kahden huipun välissä. Satulasta avautuu näkymät koilliseen Mallan suuntaan ja lounaaseen Juoksavatnjunnin ja Moskugaissin välisille jylhille ikijäisille välihuipuille, jotka nekin kohoavat peräti korkeammalle kuin itse Pältsa. Pältsan satula on noin 1200 metrissä ja Pältsan molemmat laet yli 1400 metrissä.

Bealcanin laakson eteläpuolella näkyviä pohjoisrinteitä hallitsee ikijää/-lumi. Bealcanjoki saa vetensä 800-1000 metrissä olevista jäätikköjärvistä.

Satulan toisella puolella kohoaa Pältsan leveä päälaki (1442 m) ja toisella puolella terävälaki (1404 m). Molemmat siis runsaat 200 metriä satulaa ylempänä. Kummallekin laelle nousu on kohtalaisen jyrkkä. Terävälaki näyttää satulaan petollisen matalalta, koska sen huippu kohoaa satulasta poispäin eikä ylin kärki näy satulaan.

 

Pältsan satulassa tuuli aika vinkeästi kuten näkynee vaatteiden painumisesta vartaloa vasten. Puuskissa melkeinpä tuiskahti nurin, ellei pitänyt varaansa. Välillä paistoi hieman aurinkokin, mutta välillä tuli räntää vaakasuorassa. Hupputakki oli todella tarpeen!