Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

ALKUNOUSU

Kolttalahden laivarannasta Pältsalle johtavalle polulle pääsee, kun lähtee heti rannassa vasemalle johtavaa polkua ja läheisen rakennuksen pihapiirissä sitten suuntaa "viistosti oikealle" kohti tunturinrinnettä. Pihapiirissä on myös siniset viittamerkit. Rannan suunnassa jatkuu toinen polku kohti Kummavuopiota.

Alkulämmittelyn jälkeen reitti melko pian alkaa nousta varsin jyrkästi tunturiylängölle, Baikkasvarrin ja Danten välisen kurun kautta. Nousua on noin pari sataa metriä, mikä rinkan kanssa tuntuu aivan "riittävältä". Polun vieressä vastaan virtaava tunturipuro laskeutuu paikoin putouksina.Tunturiylängöllä nousu tasaantuu tasamaastoksi ja mukavaksi kulkea. Oma vaelluspäivämme sattui olemaan sateinen ja voimakas tuuli puhalsi suoraan vastaan, mikä vähensi nautintoa ja lisäsi rasitusta!

Ylängöllä ylitetään siltaa myöten pikku joki ja sen jälkeen alkaakin jälleen kipuaminen noin sata metriä ylöspäin, jolloin päädytään noin 800 metrin korkeustasolle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reitin alkuosan ylängöltä avautuu hieno näkymä Kolttajärvelle ja sen takana kohoaville Norjan tuntureille.

Länsiluoteessa näkyy terävähuippuinen korkea tunturi, mutta se ei Pältsa, vaan suunnilleen saman korkuinen Norjan Barras (Paras), 1419 m.