Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

VAELLUSREITTI

Vaelluksen lähtöpisteenä oli Kilpisjärven retkeilykeskus. Alkupätkänä oli Kilpisjärven ylitys Malla-laivalla, klo 10 lähtevällä vuorolla. Yksisuuntainen lippu 13 e/henkilö, edestakainen 16 e/henkilö. Ostimme "kaiken varalta" edestakaiset liput, kun emme vielä siinä vaiheessa päättäneet paluureittiämme (hintaero ei kuitenkaan ollut merkittävä). Paatti oli muuten aivan täynnä - valtaosa näytti olevan menossa kolmen valtakunnan rajapyykillä käymään. Ylitys kestää puolisen tuntia.

Vaelluskartaksi sopivin on ruotsalainen (Lantmäteriets fjällkarta) BD1 Treriksröset-Råstojaure, 1:100.000. Tilasimme kartan netin kautta suoraan Ruotsin maanmittauslaitokselta, mutta mahdollisesti myös Karttapisteen kautta on saatavissa.

Kilpisjärven ylityksen jälkeen vaellus jatkui merkittyä polkua Pältsan alueelle, jossa leiriydyttiin Bealcanjohkan varteen. Sieltä tehtiin päiväretki Pältsalle. Sen jälkeen vaellusta jatkettiin Bealcanjohkan vartta Kummaenolle ja sen vartta edelleen Kummavuopioon. Sinne on tieyhteys Keinovuopiosta, joten jätimme tuon noin 10 km:n tienpätkän kävelemättä ja tilasimme autokuljetuksen Kummavuopioon ja edelleen Keinovuopiosta Kilpisjärvelle.