Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Näkymiä Kovddosgaisilta

Kovddosgaisin kaakkoiskulman huippu on kapea kiviröykkiö, jolta avautuu uskomattoman upeat näkymät joka suuntaan. Koska Kovddosgaisi on niin selvästi ympäristöään korkeammalla, siltä itse asiassa avautuu huomattavasti vaikuttavammat näkymät kuin hiena korkeammalta Haltilta. Jos haluaa vaikuttavia ja "ilmavia" näkymiä, on Kovddosgaisi todennäköisesti paras vaihtoehto Suomen tuntureiden joukossa.

Kuva: Huippunäkymä itään. Kuvan keskellä taustalla Meekonin laakso. Vasemmassa reunassa "pehmeän" näköinen Pitsusnjunni, joka kuvasta huolimatta on yli 100 m matalampi. Pitsusnjunni, jonka juurella on Pitsusjärvi, on osa Kovddosgaisin massiivia.
Kuva: Urtaspahta ja sen juurella Urtasjärvi. Taustalla Lossunibban suurtunturi, joka on vain hieman Kovddosgaisia matalampi.Kuvat: Oik. Urtasjärvestä länteen päin seuraavat Riimmajärvi ja Luohtojärvi. Vas. Sen jälkeen pienen etäisyyden päässä on Vuomakasjärvi, josta Vuomakasjoki vie vesiä kohti Meekonjärveä. Näkyypä taustalla keskellä Porojärven maisemissa kuuluisa Saivaara, jolla on Urho Kekkosen muistolaatta.

Kuva: Näkymä Urtaslaakson yläpäähän länteen. Oikella puolella laaksoa rajaa Urtasvaara. Taustalla näkyvät ensimmäisenä Lossujärvi ja aivan perimmäisenä jopa Didnujärvi.