Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

SAARISELKÄÄ kesäkuussa 2001

Kiilopää-Kotaköngäs (Suomujoki) - Rautulampi

Kiilopäältä lähdettäessa alkumetrit kuljetaan pitkossiltaa myöten. Sen jälkeen polku jatkuu "kärrytienä", jota nykypäivänä näyttävät mönkijät huristelevan melkoista vauhtia. Se siitä luonnonrauhasta. Tietä onneksi reunustaa tiheä tunturikoivikko.

Alkumatkasta jo ennen ensimmäistäkään tunturinylitystä polun varressa on poroaitaus ja porokämppä. Aitaukseen on jätetty - ilmeisesti jonkinlaiseksi silmänruoaksi - muutama porokin heinää syömään.

Poroaitauksen jälkeen polku haarautuu. Oikeanpuoleinen jatkaa kohti Suomun-Ruoktua ja vasemmanpuoleinen kiipaisee Niilanpään yli kohti Raututuntureita ja Rautulampea. Me valitsimme vasemmanpuoleisen. Saariselän tunturit ovat paljaita ja näkymät avaria. Myös polkujen tekemät arvet näkyvät kauas.

Raututuntureiden alue on helppokulkuista. Polkujen kohdat ovat kuitenkin yleensä kuluneet kivisiksi. Kulumaton alue on tasaista nummea.