Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

KEBNEKAISE 20. - 23.7.2002

Paluumatka oli fyysisesti helpompi, mutta ei helppo. Jyrkissä laskuissa oli jatkuvasti oltava tarkkana, etteivät irtonaiset kivet ("kuulalaakerit") vieneet mukanaan. Purojen vesimäärä oli huomattavasti lisääntynyt helteisen sään seurauksena, minkä vuoksi niiden ylitys oli huomattavasti hankalampaa kuin aamulla. Paluumatkasta teltoille selvittiin kuitenkin kommelluksitta. Kokonaisaikamme muodostui noin 14 tunniksi. Se ei ole mikään huippuaika, sillä keskimääräiseksi ajaksi ilmoitetaan noin 12 tuntia. Olimme silti tyytyväisiä!

Ehdimme jopa hotelliin illalliselle. Päivän ruokana oli punakampelaa. Hyvältä maistui, kun koko päivä oli mennyt miltei syömättä.

Seuraavana aamuna lähdimme patikoimaan takaisin Nikkaluoktaan. Sää oli edelleen hyvä, jopa liiankin helteinen. Tällä kerralla pysähdyimme Ladtjojärven itäpäässä Kaffekådalle. Siellä palveltiin ystävällisesti ja vieläpä suomen kielellä.

Syötiin poropurilaiset (45 Sek/kpl). Maistuivat tietysti erinomaisilta.

Maarit ei voinut vastustaa kiusausta: jälkiruoaksi kun oli tarjolla vohvelia lakkahillolla ja kermavaahdolla! Ilme kertoo kaiken tarpeellisen!

Ja vielä kerran silmäys taaksepäin. Sinne jää Kebnekaise!