Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

KEBNEKAISE 20. - 23.7.2002

Toinen ja samalla ensimmäinen jyrkkä nousu tapahtuu Kittelin laaksosta Tolpagornin ja Vierramvaren satulaan. Nousu on vain runsaat 200 m, mutta varsin jyrkkä.

Sopivin nousukohta lienee satulanpohjukan kohdalla olevan lumi-/jäälaikun (kuvassa keskimmäinen) vasen reuna aivan laikun vierestä. Myös lunta pitkin voi nousta, mutta sen pinta oli ainakin nyt osin sohjoontunut, joten kengät luistivat siinä. Sen sijaan alaspäin kannattaa tulla lunta myöten.

Rinne on kivikkoa, osin varsin suurikokoista, mikä aiheuttaa hankaluuksia sellaiselle, joka ei ole tottunut "karkeassa rakassa" liikkumaan. Paikoitellen nousu onkin lähes "kiveltä kivelle kiipeämistä".

Nousu satulaan on varsin jyrkkä, sillä runsaan 200 metrin nousu tapahtuu noin puolen kilometrin matkalla.

Kittelin laaksoon rinteestä on tietysti hienot näkymät.

Viimein nousu alkaa tasaantua ja satulassa voi hieman huoahtaa, ennen kuin aloittaa vielä rankemman nousun Vierramvarelle

Tolpagornin ja Vierramvaren satulasta (n. 1400 m) avautuu satulan lounaispuolelta etelän suuntaan varsin mahtavana ja vaikuttavana Singitjåkan (1704 m) ja Tolpagornin (1662 m) välinen kanjoni (Singinlaakso). Perältä sen vielä sulkee Savotjåkka (1744 m). Laakson pohja on n. 950 metrissä ja rinteet ovat lähes pystysuoria.

Koillis- eli nousupuolella puolestaan näkyy Kebnetjåkkan reuna yli Kittelin laaksoon valuva Björnlingin jäätikkö