Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

KEBNEKAISE 20. - 23.7.2002

Katsoimme ajopäivän iltaosuudeksi riittävän noin viisi kilometriä ja leiriydyimme Ladtjojärven itäpäähän pienen lammen ranteen. Vain "kivenheiton" verran ennen Ladtjojärven rannalla olevaa Ladtjoluspekåtaa. Poikkesimme kodalla vasta paluumatkalla (siitä sitten enemmän). Ladtjojärvellä on mahdollisuus käyttää myös maksullista venekuljetusta, joka on noin 6 km eli kolmannes koko vaellusosuudesta ja korvaa siten melko tarkkaan vaellusreitin keskimmäisen kolmanneksen. Vene kulkee aikataulun mukaan ja itäisempi lähtöpaikka on e.m. kodan rannasta. Emme käyttäneet venettä kumpaankaan suuntaan.

Aivan leirin vierestä sai myös makoisan jälkiruoan...

Seuraava aamu (su 21.7.) avautui aurinkoisena. Vaeltajat, lukuun ottamatta joukon "nestoria", jatkoivat matkaansa shortseissa. Hyttysistäkään ei ollut minkäänlaista haittaa. Kebnekaisen tunturialue ilmaantui "polun päähän" vartomaan malttamattomia vaeltajia.

Laakson etelälaidan tuntureilta ryöppysi alas toinen toistaan korkeampia vesisuihkuja.

Jotkut huiputtivat Kebnen (ja ehkä itsensäkin) kiertämällä sen ympäri helikopterilla, joka (näin) kauniina päivänä pörräsi melkein taukoamatta. Se oli valitettava miinusmerkki luonnonrauhalle.

Matkan varrella on useita puroja, joten juomavedestä ei yleensä tullut pulaa. Vaeltajia alkoi aamupäivän lopulla tulla vastaan, jopa kymmenittäin, palaillen Kebnen tunturihotellilta. Tulimme myöhemmin toteamaan, että useimmat eivät käyneet eivätkä edes aikoneet käydä Kebnen huipulla. Tekivät vain vaelluksen laaksossa tunturihotellille ja takaisin. Maisemathan toki olivat mahtavat jo tällä välillä, kuten voi todeta lepotauollakin: