Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

KEVON KEVENNETTY VAELLUS 24. - 26.6.2002

Maanantaina 24.6.2002 iltapäivän lopulla saavuttiin autolla Kevon reitin läntiseen/eteläiseen lähtöpäähän, joka on runsaat 10 kilometriä itään Karigasniemestä. Lähtöpaikalla on isohko P-alue ja opastetaulut.

Noin klo 16.30 nostimme rinkat pykälään ja työnnyimme tunturikoivikkoon.

Aivan alkumetreillä polku kulkee puronvarsilehdossa, mutta nousee kohta ylemmäksi kuivalle kankaalle. Puronvarsi oli tuohon aikaan valkoisenaan ruohokanukkaa.

Maasto on aluksi korkeudeltaan vaihtelevaa, pienehköjä laskuja ja nousuja vuoron perään. Kun matka on vasta alussa, mäet eivät haittaa, mutta paluumatkalla pienetkin nousut tuntuivat.

Parin kilometrin jälkeen tullaan ensimmäiselle leiriytymis-/tulentekopaikalle Luomusjoen varteen. Sen jälkeen matka jatkuu miellyttävää hiekkakangasta pitkin.